Cathie Wood: Bitcoin når lett en halv million

Mange fortsetter å tenke at bitcoin kan nå sin heltidshøyde på rundt $ 20.000 innen utgangen av året.

En annen analytiker i Citibank publiserte en ny rapport som hevdet at bitcoin potensielt kan nå en pris på $ 318 000 innen utgangen av 2021. Det er klart at alle tror at fremtiden for bitcoin vil være lys, men for en annen person – Ark Investment CEO Cathie Wood – bitcoin er virkelig fremtiden for penger, og alle disse andre spådommene blir trumfet av hennes tro på at kryptovalutaen til slutt kan nå et stort tall på omtrent $ 500 000 per enhet.

Cathie Wood: $ 500.000 er absolutt mulig

Ingen tvil om at bitcoin har gjort det ekstremt bra. Mens det hadde et rystende par måneder i løpet av første halvdel av 2020, klarte valutaen til slutt å komme seg fra sine tidligere fall i løpet av sommeren og steg til slutt utover $ 9000-nivået. Nå handler det for dobbelt så mye, etter å ha overgått $ 18.000-nivået de siste dagene, men dette er ingenting sammenlignet med hvor Wood tror at valutaen kan gå.

I et nylig virtuelt investeringsmøte som ble opprettet av Barron’s, deltok Wood i seminaret og uttrykte tankene sine om bitcoin og sa at mens valutaen faktisk har økt med mer enn 150 prosent, kan dette lett bare være et utgangspunkt for verdens nummer en kryptovaluta etter markedsverdi.

Hun sa at Fed har forsøkt å holde rentene lave, noe som til slutt har gjort det mulig for den digitale valutaen å spike og skinne det siste året. Det blir nå sett på som en sikring mot inflasjon, som ifølge mange analytikere har gått voldsomt i år takket delvis til å øke koronavirus tilfeller over hele kloden.

I tillegg påpekte hun også at mange institusjonelle investorer har engasjert seg i bitcoin, og at dette sannsynligvis vil inspirere mange andre til å følge etter. Hun sa at situasjonen minner om da institusjoner først begynte å gjøre investeringer i eiendom og andre mindre markeder. Opprinnelig begynte ting med investeringer på omtrent 0,5 prosent. Ikke noe større. På kort tid begynte imidlertid disse institusjonene å foreta investeringer på omtrent fem prosent eller mer i disse næringene.

Institusjoner vil bli mer involvert

Hun sier at hvis institusjoner fortsetter sin nåværende vei med bitcoin og engasjerer seg i små, ensifrede investeringer i den digitale valutaen, vil eiendelen ikke ha noe problem å nå en pris på rundt $ 400 000 eller $ 500 000 i de kommende årene.

Det eneste som potensielt skremmer både analytikere og investorer, er ideen om at bitcoin ser ut til å følge 2017-mønstrene til en tee. Ved slutten av det året steg valutaen til omtrent $ 20K per enhet, men på samme tid året etter hadde prisen falt til midten av $ 3000-nivået, og det kan være noen bekymringer for at den samme hendelsen kan inntreffe etter introduksjonen av 2021.