BTC.top lanceert ‚Joint Mining‘ Platform, Pitching It as a Cloud Mining Killer

De Chinese mijnbouwpool biedt een alternatief voor cloudmijnbouw, waarbij ze pas een vergoeding vragen als hun apparatuur zichzelf begint te betalen.

De Chinese mijnbouwpool Btc.top wil het concept van cloudmijnbouw upgraden, waardoor gebruikers crypto op afstand kunnen ontginnen door een bepaalde hoeveelheid hasjkracht te kopen van een derde partij, met wat het noemt „gezamenlijke mijnbouw„.

Aangekondigd op 25 Juli, poogt de nieuwe ,,gezamenlijke mijnbouw“ van het bedrijf de dochterondernemingen B.top de risico’s te verminderen verbonden aan ,,populaire producten van de wolkmijnbouw“ door meer flexibiliteit aan te bieden.

Specifiek, eist B.top om de dienst en onderhoudsvergoedingen aan zijn gebruikers slechts te laden nadat zij het break-even punt hebben bereikt, betekenend dat zijn klanten beginnen om winsten te delen wanneer hun opbrengst gelijk is aan de kosten die zij aanvankelijk hebben betaald om het materiaal te kopen. Volgens het bedrijf begint het dan met het in rekening brengen van 17,5% tot 30%, afhankelijk van hoeveel hun klanten hebben geïnvesteerd.

Bovendien beweert de B.top mijnbouwapparatuur aan te bieden „tegen bulkorderprijzen„, waardoor gebruikers ofwel aandelen in enkele mijnwerkers kunnen kopen, afhankelijk van hoeveel terahash (TH) van het hashtarief ze willen bezitten, ofwel deze machines in hun geheel kunnen kopen. De laatste optie stelt de klanten in staat om hun materiaal uit de mijnbouwbedrijven van B.top in heel China terug te trekken en het naar een bestemming van hun keuze te laten verschepen, of hun mijnwerkers terug te verkopen aan het bedrijf tegen de prijs van de wederverkoopmarkt.

Ik schat dat andere mijnbouwbedrijven op industriële schaal ook snel zouden beginnen met het aanbieden van vergelijkbare gezamenlijke mijnbouwproducten,“ vertelde Btc.top-stichter en CEO Jiang Zhuoer aan Cointelegraph, en voegde eraan toe dat hij verwacht dat het aanbod populair zal zijn onder zowel retail- als institutionele klanten:

„Hoewel B.TOP erop gericht is om het voor individuen gemakkelijker te maken om deel te nemen aan cryptocurrency mining, geloof ik dat het ook institutionele klanten van over de hele wereld zou aantrekken die willen profiteren van onze industriële schaalinfrastructuur, strategische industriële partnerschappen en de laagste elektriciteitstarieven van onze datacenters in heel China.“

Volgens Zhuoer zijn sommige van B.top’s gezamenlijke mijnbouwgebruikers in China, waar ze dit programma in maart in première brachten, bereid om te investeren tot 10-20 miljoen RMB, oftewel $1,4 – 2,8 miljoen. Nu is het platform internationaal gelanceerd.

B.top beweert ongeveer 3,3 dollarcent per kilowattuur in rekening te brengen, hoewel het erop lijkt dat de prijs kan veranderen zodra het regenseizoen in Sichuan voorbij is, omdat ten minste een aantal van de mijnboerderijen daar gevestigd zijn. De gebruikers moeten betalen voor de elektriciteit die hun apparatuur gedurende het hele programma verbruikt.

China blijft koning als het gaat om de mijnbouw

Terwijl China momenteel verantwoordelijk is voor maar liefst 65% van het totale hasjtarief van Bitcoin Era, kiezen sommige landen er volgens de Bitcoin Mining Map, ontwikkeld door het Cambridge-centrum voor alternatieve financiering, voor om de activiteit aan te pakken.

Eerder deze maand verbood Venezuela, dat de 10e plaats op de genoemde kaart inneemt, de crypto-mijnbouw uit staatswoningen.