Bitcoin-prismanipulering av hvaler

Bitcoin-prismanipulering av hvaler – fakta eller skjønnlitteratur?

Bitcoin-paradokset er noe av et dilemma. På den ene siden selger Bitcoin seg selv som en finansiell equalizer. Men samtidig er det en av de mest ulikt fordelte eiendelene i verden.

Kitco News David Lin tok opp saken i en Crypto Bank diskusjon med GraniteShares forskningsdirektør, Ryan Giannotto.

Giannotto var enig med Lin og kalte det en av de grunnleggende ironiene i Bitcoin. Giannotto:

“Det er ment å være en økonomisk demokratiserende styrke, og likevel er den så dypt ujevnt fordelt. Det er en alvorlig hjørnet aktivaklasse der bare omtrent en 500 prosent av Bitcoin-investorer kontrollerer over 40% av Bitcoins. Og det er et alvorlig, alvorlig problem. „

Generelt er en bitcoinhval definert som en enhet som har mer enn 1000 BTC. Noen utvider denne definisjonen til å omfatte adresser med 100 eller flere BTC også.

Data fra bitinfocharts.com støtter Giannottos analyse av situasjonen. De viser at 2419 adresser har 1000 eller flere BTC.

Selv om disse adressene bare utgjør 0,01% av alle adressene, kontrollerer de 43% av Bitcoin-forsyningen (for å kjøpe bitcoins med øyeblikkelig overføringsinstruksjon).

Hvis analysen utvides til å omfatte adresser med BTC> 100, blir en enda større ulik fordeling tydelig: 0,05% av adressene har 62% av Bitcoin. Samlet sett blir det kjøpt mer og mer Bitcoin.

Markedsmanipulasjon

Ulik fordeling er imidlertid et problem som påvirker alle aktivaklasser. Lin nevner eksemplet på Elon Musks 20% -andel i Tesla-aksjen og spør hvordan dette er annerledes.

Giannotto mener at graden av ulik fordeling av BTC er veldig ekstrem. For å illustrere poenget hans, tok han eksemplet med Hunt-brødrene, som anslått en tredjedel av verdens private sølvforsyning.

Mellom 1979 og 1980 klarte Hunt-brødrene å presse sølvprisen fra $ 6 til $ 40. Giannotto:

„Selv Hunt-brødrene kunne ikke drømme i sine villeste fantasier om hvor hjørnet Bitcoin er.“

Med så stram kontroll av BTC-forsyning som utøves av så få, er Bitcoin-markedet prisgitt hvalene

De kan velge å ta ut likviditet ved ikke å delta i markedsaktivitet. På samme måte øker de store effektene av å flytte store mengder BTC i et relativt illikvidt marked volatiliteten.

Når det er sagt, mener Eric Stone, leder for datavitenskap ved Flipside, at hvaler generelt har en egeninteresse i å beskytte horden sin. Som sådan har de en tendens til å handle på måter som favoriserer langsiktig vekst.

„De vil forsiktig avvikle relativt små mengder BTC over tid i stedet for å risikere et forsyningssjokk ved å avvikle større biter på en gang.“

Til tross for Steens vurdering antyder psykologien om grådighet og makt at nok aldri er nok.